Spróbuję przedstawić swoją teorię
1 Jego intencje wobec Niej Cesarz- chęć uporządkowania relacji przy zachowaniu obiektywizmu, kontrola relacji i emocji.
2 Jego oczekiwania wobec Niej Diabeł- oczekuje namiętności, rzucenie się w wir uczuć nie licząc się z konsekwencjami, dla mnie to seks i uzależnienia wszelkiego typu.
3 Jak Ją postrzega 2 buławy- jako atrakcyjną osobę do spotkań erotycznych bez chęci angażowania się.
4 Co Jej może dać 6 mieczy- związek mający wiele przeszkód, czasem nieprzyjemności, wspólną "podróż" w przyszłość, nowy brzeg, pewne deklaracje. Myślę, że jednak na obecną chwilę nie jest to pewne.
5 Ogólne jego nastawienie do Niej Sąd >5 pucharów, 7 denarów, Wieża- Sąd mówi o wyjaśnieniu sytuacji, postęp w sprawie, to jest pozytywny lub negatywny, jednak tak przemiana jest konieczna. Mam wrażenie, patrząc na następne karty, że będzie to raczej zmiana niosąca żal i rozczarowanie, jakby świat zadrżał w posadach ale to nieuniknione, dalej można zauważyć konieczność zachowania cierpliwości i czekanie jedynie na rozwój wydarzeń.
6 Co ukrywa Świat- niepowodzenia w miłości lub egoistyczne jej postrzeganie. Oddalenie jakiś negatywnych doświadczeń z przeszłości.
7 Czego Ona oczekujesz 2 denary- konkretnej wiadomości/decyzji od niego.
8 Co możesz dać z siebie Rydwan- możesz dać uczucie silne ale takie, na które trzeba zapracować, pokonać jakieś przeszkody, działać by iść do celu, a nie czekać aż spadnie z nieba.
9 Obraz relacji w chwili obecnej 7 mieczy- związek, w którym któraś strona udaje pewne rzeczy uważając to za dobry pomysł na sukces w sprawie, brak stabilizacji w związku i określenia się, tzw. wywiedzenie przeciwnika w pole, wpuszczenie w maliny, itd., itp.
10 Jego działania w jej stronę kapłan, 10 buław, Wisielec- rozmowa, która odegra ważną rolę, jednak należy być bardzo wyczulonym, bo może przyjść zapłata za nasze obecne czyny czy słowa. Obrazowo to opisując: możemy na jakiejś transakcji zarobić bardzo wiele ale też o wiele więcej stracić. Może spojrzeć inaczej na związek uczuciowy i wyciągnąć wnioski.
11 W jakim kierunku zmierza relacja ? Waga, 4 buławy, kapłanka- do uzyskania świadomości, że trzeba podjąć jakąś decyzję, zmian na którą raczej nie ma wpływu. Może oznaczać uwolnienie się od ograniczeń, nowe kontakty, nowy związek, może oznaczać tajemną miłość, wątpliwości, a może brak wiary w siebie. Zatem trzeba podjęć decyzję ale nie będzie to proste będzie wiele za i przeciw.
To tak na moje oko